БАДИИЙ ТАСВИРДА КОМПОЗИЦИОН ЯХЛИТЛИК ТУШУНЧАСИ - Алдабергенов, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Муаллиф ўз мақоласида расм чизишни ўқитишда самарали усуллардан бири сифатида композицион яхлитликни аниқ мисоллар билан таҳлил қилган. Таҳлил жараёнида В.А.Фаворскийнинг келтирган усуллари таърифланади. Ваҳоланки, бадиий тасвирда композицион яхлитлик тушунчаси катта аҳамиятга эга эканлиги тасдиқланади.
Keywords: расм; композицион яхлитлик; ранг; тасвир; симметрия; ассиметрия; параллеллик; горизонталь; вертикаль; диогональ; чизик; доғ