«ҚОБЛАН» ДӘСТАНЫНЫҢ ЖАЗЫП АЛЫНЫЎЫ ҲӘМ АТҚАРЫЎШЫЛАРЫ ҲАҚҚЫНДА - Палымбетов, К.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада қорақалпоқ халқ достони ―Қоблан‖нинг ёзиб олиниши ва ижрочилари ҳақида сўз юритилади. Достоннинг устоз-шогирд анъанаси асосида жировлар репертуарида кўлланиши тадқиқ қилинади. Жировлардан ёзиб олинган вариантларнинг ўзига хос хусусиятлари кўрсатилади.
Keywords: достон; жиров; устоз-шогирд; вариант; версия