ТАРИХИЙ ШАХСЛАР ОБРАЗИ ВА БАДИИЙ ТАЛҚИН (Гулистон Матёқубова ижоди мисолида) - Қурамбаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада Қорақалпоғистон халқ шоири Г.Матёкубованинг тарихий шахслар образини яратишдаги маҳорати таҳлил қилинади.
Keywords: тарихий драма; достон; образ; мавзу; прототип; лирик тасвир; эпик йўналиш; конфликт; ҳаёт ҳақиқати; адабий жанр; бадиий талқин