“ФАРҲАНГИ ЗАБОНИ ТОҶИКӢ” ДАГИ ЎЗБЕКЧА СЎЗЛАР ТАҲЛИЛИ - Жўраев, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола кўптиллик муаммоларига бағишланган. Тилни бойитувчи манбалардан бири бошқа тиллардан сўз ўзлаштиришдир. Бу жараён лугатларда ўз аксини топади. Туркий сўзлар ўзбек ва тожик тилларида кенг кўлланилади. Мақолага материал вазифасини “Тожик тили изоҳли лугати”даги туркий-ўзбекча сўзлар ўтаган. Улар Зарафшон воҳасида ўзбекча-тожикча сўзлашувчи аҳоли сўзлашув тили билан қиёслаб ўрганилган.
Keywords: тил; икки тиллилик; лексема; термин; шева; луғат; лексик-семантик гуруҳ