СИНТАКТИКО-СЕМАНТИЧЕСКИЕ КЛАССЫ ПЕРЕХОДНЫХ ГЛАГОЛОВ И ИХ ЭКВИВАЛЕНТЫ В УЗБЕКСКОМ ЯЗЫКЕ - Абдурахманов, Ф.И.; Дильманов, И.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада семантик келишик маъносини аниқлаш учун сўзни дистрибутив-трансформацион белгиси бўйича мазкур келишик шаклига қўйиш ва ушбу отнинг сегмент изоҳига мос келувчи фреймни номлашнинг ўзи етарли бўлиши изоҳланган.
Keywords: дистрибутив-трансформацион схема; фрейм; актант; семантик синф; ядро конструкция; трансформ; актант феъл; элемент дистрибуцияси