ПОНЯТИЕ И ПРИЗНАКИ ОРГАНИЗОВАННОЙ ПРЕСТУПНОСТИ - Исмаилова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Уюшган жиноятчиликка қарши кураш бугунги куннинг муҳим ва долзарб масалаларидан бирига айланиб бормоқда. Уюшган жиноятчиликка қарши кураш натижалилигига ижтимоий хавфли ёки энди пайдо бўлган гуруҳларда кенг кўламли огоҳлантирувчи таъсир чораларини кучайтириш йўли билан эришиш мумкин. Бу эса уюшган жиноятчиликка қарши курашшни барқарорлаштириш бўйича ҳуқуқий, уюшқоқлик ва тактик характердаги чора-тадбирлар йиғиндисини белгилаб беради.
Keywords: уюшган жиноятчилик; уюшган гуруҳ; жиноий ташкилот; уюшган қуролли гуруҳ; жиноят низоми