ҚУЁШ ЭЛЕМЕНТИ ЭФФЕКТИВЛИГИГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ ОМИЛЛАР ТАҲЛИЛИ - Исмайлов, К.А.; Кенжаев, З.Т.; Жалелов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада, Қуёш элементи ФИКга таъсир этувчи омилларнинг умумий таҳлили берилган. Эффективликни ошириш бўйича айрим хулосалар келтирилган. ҚЭ да нурланишда берилаётган энергиянинг йўқотилиши тақсимоти кўрсатилган. Тақиқланган соҳа кенглиги ва киришмаларнинг ФИКга таъсири ўрганилган.
Keywords: яримўтказгич; диэлектрик; қуёш элементи; вольт-ампер характеристика; фойдали иш коэффициенти; фотоэлектрик станция