ИЗУЧЕНИЕ КОРРЕЛЯЦИОННОЙ ВЗАИМОСВЯЗИ ХИМИЧЕСКИХ ЭЛЕМЕНТОВ В ПРИРОДНЫХ ВОДАХ И ПОЧВАХ РЕСПУБЛИКИ КАРАКАЛПАКСТАН - Жумамуратов, А.; Жумамуратов, М.А.; Сдыков, И.; Дарьябаева, П.; Нурымбетов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Биз Қорақалпоғистон Республикасининг табиий сувлари ва тупроқларида кимёвий элементларнинг ўзаро боғлиқлигини ўрганиб чиқдиқ. Кимёвий элементларнинг таркиби, нейтрон фаоллашуви билан аниқланди. Бу маълумотлар бизга Жанубий Орол бўйи тупроги ва сувида экологик вазиятни бахолаш имконини беради.
Keywords: мутаносиблик; корреляция; тўпроқ; кимёвий элементлар; дарё; сув; радиус; нейтрон; кўчиш