ТӘЛИМ-ТӘРБИЯ ПРОЦЕСИН ШӨЛКЕМЛЕСТИРИЎДЕ ОҚЫЎШЫЛАРДЫҢ ТЕМПЕРАМЕНТЛЕРИН ЕСАПҚА АЛЫЎ МӘСЕЛЕЛЕЛЕРИ - Палўанова, Г.Ж.; Марасулова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада таълим - тарбия жараёнида ўқувчиларнинг физиологик ва психологик хусусиятларини, темпераментларини (холерик, сангвиник, флегматик, меланхолик) хисобга олиш масалалари туғрисида фикрлар билдирилган.
Keywords: темперамент; холерик; сангвиник; флегматик; меланхолик; физиология; эмоционал; динамика; экстремал