THE DEVELOPMENT OF THE READING CULTURE AMONG THE YOUTH - Kdirbaeva, G.; Orazgalieva, A. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада китобхонлик ва китобхонлик маданияти тушунчалари, уларнинг маъно тараққиёти, шунингдек, ёшлар орасида китоб мутолааси ва китобхонлик маданиятини ошириш стратегиялари ҳақида сўз боради. Муаллиф ёшларнинг китобга бўлган муҳаббатини оширишда кутубхона, кутубхоначи ва ўқитувчиларнинг ролини кўрсатиб беришга харакат қилган. Мақолада чет эл тадқиқотчилари фикрлари ва амалий изланишларидан хулосалар келтирилган.
Keywords: китобхонлик; китобхонлик маданияти; синчиклаб ўқиш; интенсив ўқиш; бадиий адабиёт