ШАХС ИЖТИМОИЙ-ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ИЧКИ ИМКОНИЯТЛАРИНИНГ МЕҲНАТ ФАОЛИЯТИДАГИ ЎРНИ - Елмуратова, А.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада шахс меҳнат фаолиятининг барча даврларида унинг ишга муносабати, унинг ишлаш қобилияти ҳақида сўз этилади. Касб эгасида айнан ўз касбига меҳр-муҳаббатни уйғота олиш зарурлиги, ижтимоий-психологик установкалар бера олиш, ишчи-ходимлар учун яратилган меҳнат шароитлари, умуман, табиий шарт-шароитлар ҳам бевосита таъсир қилиши айтиб ўтилади.
Keywords: шахс; касб; меҳнат; касб маҳорати; раҳбарлик; ёш даврлари; муомала маданияти; қобилият; профессионал фаолият; ақлий фаолият