МЕКТЕПКЕ ШЕКЕМГИ ТӘЛИМДЕ ОЙЫН ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫНАН ПАЙДАЛАНЫЎ - Алеуова, Р.Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола мактабгача таълимда ривожлантирувчи ўйинларнинг аҳамияти, уларнинг болаларга таълим-тарбия беришдаги ролига бағишланган. Ўйин мактабгача ёшдаги болаларнинг асосий фаолият тури бўлиб, у орқали бола шахс сифатида шаклланиши ҳақида фикр билдирилган. Машғулотларда ўйин технологиясидан фойдаланишнинг аҳамиятига эътибор қаратилган.
Keywords: мактабгача таълим; тарбия; тарбиячи; ўйин; машғулот; ўқитиш; дидактика; технология; ривожлантириш; шахс