ҚАРАҚАЛПАҚ ЛИРИКАЛЫҚ ПОЭМАСЫНЫҢ ЖАНРЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ (Х.Дәўлетназаров ҳәм О.Сәтбаевлардың шығармалары мысалында) - Нуржанов, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада қорақалпоқ шоирлари Х.Даўлетназаровнинг «Эгасиз юрт», О.Сатбаевнинг «Ҳаёт ташвишлари» асарлари мисолида 1990-йиллар қорақалпоқ лирик поэмаларининг жанрий ўзига хослиги тадқиқ қилинган.
Keywords: қорақалпоқ поэмаси; лирик поэма; проблематика; қиёсий-типологик таҳлил; қаҳрамон образи