АСПЕКТУАЛ ФРЕЙМНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Мирсанов, Ғ. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада аспектуал семантиканинг фрейм доирасида ўрганилишининг назарий асослари берилган ва маълум мисоллар асосида таҳлил этилган. Аспектуал фреймни ташкил этган тил бирликлари структура ва семантик жихатдан муррақаб тузилишга эга. Семантик нуқтаи назардан фарқланиш қатнашувчи тил бирликларининг предикатга мослашиши ва улар узатадиган маълумотларга боғлиқ. Аспектуалликнинг фрейм тадқиқининг майдон назариясидан фарқланиш ҳусусиятларини очиб бериш мақола мазмуни ҳисобланади.
Keywords: аспектуаллик; аспектуал семантика; чегараланганлик; фрейм; слот; тўгалланганлик