ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ЕРТЕКЛЕРИ ТИЛИНДЕГИ ЖӘМИЙЕТЛИК – СИЯСИЙ ТАРИЙХЫЙ СӨЗЛЕР - Кунназарова, Ш.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада халқ эртаклари тилида ишлатилган эскирган сўзлар ҳақида маълумот берилади. Эскирган сўзлардан айнан ижтимоий-сиёсий ҳаётга доир лексемалар, уларнинг эртак тилида қўлланилиши ва уларнинг хусусиятлари ўрганилиб, эртак мисолида таҳлил қилинган.
Keywords: эскирган сўзлар; ижтимоий-сиёсий ҳаёт; ижтимоий тоифа; унвон; даража; касб-ҳунар; бошқариш тизими; ижтимоий структура