ТЕХНОГЕН ЦИВИЛИЗАЦИЯ ГЛОБАЛЛАШУВ ЖАРАЁНИНИНГ ИЖОБИЙ ВА САЛБИЙ НАТИЖАЛАРИ - Очилов, Ж.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада техноген цивилизация глобаллашуви натижасида, унинг ижобий ва салбий оқибатлари, глобал маънавиятни шакллантириш муаммоси“ментал эҳтиёжлар” контекстида таҳлил қилиниб, универсал-умуминсоний қадриятларнинг ривожланиш қонуниятлари, объектив шарт-шароитларини, субъектив омилларини ривожлантиришнинг назарий-методологик аҳамияти, амалий йўналишлари кўрсатилган.
Keywords: техноген цивилизация; детерминлаштирувчи омиллар; технологик детерминизм; аномал глобаллашув; техноген цивилизация глобаллашуви; инсонпарварлаштириш; янги гуманизм; техноген цивилизация парадигмаси; гуманистик қадриятлар; цивилизациялар глобаллашуви; эффектив глобаллашув