METALL HALQANING MAGNIT MAYDONDA TUSHISHI MASALASI - Yavidov, B.; Esemuratova, Sh.; Madirimova, Sh.; Ro‘zimatov, D. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Maqolada ingichka metall halqaning magnit maydonga tushishi masalasi qaralgan. Magnit maydoni induksiyasi balandlik ortishi bilan ortadi, yo‘nalishi esa erkin tushish tezlanishi yo‘nalishiga qarama-qarshi yo‘nalgan. Halqaning muvozanatlashgan tushish tezligini topish metodikasi keltirilgan. Masalani yechishda ishlatilgan metodika umumiy tavsifga ega va harakatdagi zaryadlar va toklarga oid masalalar yechilishida ham qo‘llanilishi mumkin.