ТАРИЙХ ПӘНИН ОҚЫТЫЎДА КӨРГИЗБЕЛИЛИК МЕТОДЫНАН ПАЙДАЛАНЫЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ (Сүўретлеў көргизбелилиги мысалында) - Баўетдинов, Р.; Ганиев, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада кўргазмалилик методини дарсда самарали қўллаш масалалари кўриб чиқилган. Кўргазмалиликнинг турлари, қўллаш усуллари тахлил этилади. Дарс сифати ва самародарлигининг ортишига кўргазмалиликнинг ижобий таъсири таъкидланади.
Keywords: таълим; кўргазмалилик; кўргазмалилик методи; кўргазмали қуроллар; расмлар; картиналар; карикатура; иллюстрациялар