ЖАС ӨСПИРИМЛЕРДЕГИ ҲУҚЫҚБУЗАРЛЫҚТЫҢ АЛДЫН АЛЫЎДА ҲӘМ ОЛАРДЫ ҚАЙТА ТӘРБИЯЛАЎДА ПРОФИЛАКТИКАЛЫҚ ИЛӘЖЛАРДЫҢ ТУТҚАН ОРНЫ (Қарақалпақстан ишки ислер уйымларының 1946-1952-жыллардағы искерлиги мысалында) - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада ҳуқуқбузарликнинг олдини олишда Қонун устунлигининг аҳамияти, Қонун устунлигини ўрнатишда ички ишлар органларининг олиб боратган ишлари, тутган ўрни ва аҳамияти ўтган асрнинг 40-50- йилларидаги Қорақалпоғистон ички ишлар органлари фаолияти тажрибалари мисолида кенг талқин қилинди.
Keywords: ҳуқуқбузарлик; ҳуқуқбузарликнинг олдини олиш; қайта тарбиялаш; ҳуқуқий таълим; ҳуқуқбузарлик ва жиноят; ижтимоий тартибни ҳимоя қилиш; ҳуқуқбузарлик профилактикаси; ички ишлар хизмати ва уни такомиллаштириш; бокувчини йўкотган ва қаровсиз қолган ёш ўспиримлар; пост-патрул хизматлари; болалар билан ишлаши бўлимлари; ижтимоий ҳавфсизликни сақлаш ва жиноятчиликни олдини олиш; Қонун устунлиги