С.НУРЫМБЕТОВТЫҢ ПОЭМАЛАРЫНЫҢ ҚОСЫҚ ҚУРЫЛЫСЫНДАҒЫ УЙҚАС ҲӘМ ОНЫҢ ТҮРЛЕРИ - Сайымбетов, Ш.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада С.Нуримбетов поэмаларининг шеър тузилиши таҳлил қилинади. Поэмаларнинг шеър тизимидаги ўзига хос ҳусусиятлари очиб берилади. Асарларида ифодаланган қофияларнинг турлича формаларда ифодаланганлиги курсатилади. Илмий-назарий адабиётлардан фойдаланилиб, адабиётшунос олимларнинг илмий қарашлари таҳлил этилади.
Keywords: халық шоири; лирика; лиро-эпика; поэма; шеър; қофия