ЛИРИКАЛЫҚ ДҮРКИНЛЕРДИҢ ТЕОРИЯЛЫҚ ТИЙКАРЛАРЫ - Оразымбетова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада лирик туркумларнинг назарий асослари ҳақида фикр билдирилади. Унда муаллиф Т.Матмуратов, Ш.Сеитов, К.Каримов, К.Рахманов, Ҳ.Айымбетов, И.Юсупов ва босқа шоирлар шеърий туркумларига рус мумтоз шоирлари А.С.Пушкин, М.Ю.Лермонтов ҳәм С.Есенин мысалына оның қарақалпақ поэзиясында әмелиятқа енгизилиў тажрибаларининг татбиқ этилиши масалалари кенг таҳлил этилган. Унда шеърий туркумлар ўзаро қиёсланиб, уларнинг характерли жиҳатлари очиб берилган.
Keywords: туркум; цикл; монолог; эмоциональ фикр; юмор; композиция; деталь