РЕФОРМИРОВАНИЕ УЧЕБНЫХ ПРОГРАММ И ВОПРОСЫ ТЕОРИИ И ПРАКТИКИ ПЕРЕВОДА - Рзаева, Р.К.; Ешимбетова, Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақола чет тиллари ўқув дастурларини ислоҳ қилиш ва таржиманинг назарий ва амалий масалаларига бағишланган. Унда пединститут талабаларини инглиз тилига ўқитишнинг PRESETT дастури натижалари таҳлил этилган ва кўриб чиқилган, унинг таржима маҳорати ва малакаларни ривожлантиришдаги роли қараб чиқилган. Бунда муаллиф «Ёш таржимон» тўгарагининг фаолиятини ва таржимон ўқитувчилар ишларини ёритиб берган. Улар фаолияти республикада таржиманинг назарий ва амалий масалаларининг ривожланишига катта ҳисса бўлиб қўшилаётганлиги қайд қилинган.
Keywords: ислоҳ қилиш; ўқув дастури; алоқа воситаси; ўқитиш методлари; халқаро стандартлар; ўқитишнинг инновацион усуллари; нутқ фаолияти турлари; медиа-технология; таржиманинг назарий ва амалий масалалари; бадиий таржима