ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕ ФЕЙИЛДИҢ МӘҲӘЛЛИК ТҮРЛЕРИНИҢ САЛЫСТЫРМАЛЫ ҮЙРЕНИЛИЎИ - Ембергенова, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги феълларнинг замон шаклларини қиёсий ўрганиш масалаларига бағишланган. Унда автор феъл замонларини узича таҳлил қилишга, лексика-семантик ва лексика-грамматик ёндашишга катта эътибор берган, улар орасидаги умумий ва фарқли жиҳатларни систематик равишда ёритган ва уларнинг ўрганилиш йўлларини кўрсатиб берган.
Keywords: феъл; замон шакллари; замон категорияси; лексик ва грамматик маъноси; тугалланган ва давомли замон шакллари; ёрдамчи феъл; равишдош