ТОЙ – ТӘРБИЯ ҚУРАЛЫ СЫПАТЫНДА - Пазылов, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақола халқимизнинг миллий анъаналаридан бири бўлган тўй маросимларини ўтказиш масалаларига бағишланган. Тўйда катталарнинг ўзларини тута олишлари, кичикларга намуна бўлишлари, шовқин-суронли тўйларнинг зарарли окибатлари, тўйда хизмат қилишнинг тарбиявий жихатлари каби масалалар қиёсий ҳолда таҳлил қилиниб, муаллиф бу бўйича ўзининг шахсий фикрлари билан ўртоқлашади.
Keywords: тўй; тўйнинг хиллари; бахши; жиров; артист; тўйда хизмат қилиш; нама олиш; бош нама (нағма); шовқин; эшитиш органлари; бий; халқ назари; децибель