ОБЗОР МЕТОДИЧЕСКИХ ПОДХОДОВ В ОБУЧЕНИИ ИНОСТРАННОМУ ЯЗЫКУ - Елмуратов, Р.Х.; Асенов, Н.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада айрим методик ёндашувларнинг тарихи кўриб чиқилади. Уларнинг чет тилини ўқитишдаги фойдали жихатлари ва нуқсонлари сўз этилади. Глобал гипотезаларда умумлаштириш механизмларини қўллаб умумлаштириш ёндашуви келтирилган. Чет тилини ўқитишда энг фойдали ёндашув талабаларнинг коммуникатив компетенциясини ривожлантиришга ёрдам бериши кераклиги хулоса қилиб келтирилган.
Keywords: метод; ёндашув; когнитив; дедуктив; индуктив; аудиолингвиал