ҚАЗАҚ-ҚАРАҚАЛПАҚ ФОЛЬКЛОРЫ МЕНЕН ӘДЕБИЯТЫ БАЙЛАНЫСЛАРЫНЫҢ АЙЫРЫМ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Төрткүлбаева, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада қозоқ-қорақалпоқ халқларининг адабий алоқалари ва ўзаро таьсирлари, миллий адабиётларнинг ғоявий-мавзувий, жанр, шаклий жиҳатдан ривожланиши, миллий ўзига хослиги ҳар томонлама ўрганилган.
Keywords: Қорақалпоқ ҳудуди; қозоқ оқин-жировлари мероси; устоз-шогирдлик анъанаси; анъанаси ва ворийсийлик; миллий этно-фольклор; адабий муҳит; таъсир ва ўзаро адабий фольклор алоқалари; қорақалпоқ ҳудуди; қорақалпоқ-қозоқ жиров-шоирлар меросида жанрлар; шакллар ва ижрочилик