ҚАРАҚАЛПАҚ ГҮРРИҢЛЕРИНИҢ ИЗЕРТЛЕНИЎ ТАРИЙХЫНАН - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада ҳикояларнинг ўрганилиш қилиниш тарихи, айниқса, қорақалпоқ ҳикояларининг мустақиллик даврида ўрганилиши масалалари таҳлил қилинган. Қорақалпоқ ҳикояларини ҳозирги давр нуқтаи-назаридан ўрганиш адабиётшунослик илмидаги энг долзарб муаммо. Ҳикояларнинг ўрганилишига қилинишида, таниқли адабиётшунос олимлар М.Нурмухамедов, С.Баҳадырова, А.Аманова, П.Алламбергеноваларнинг илмий қарашлари асос қилиб олинган.
Keywords: эпик жанр; ҳикоялар; тематика; тадқиқат қилиш; маҳорат; проза