ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ӘПСАНАЛАРЫНДА АТ КУЛЬТИ МОТИВИ - Қалбаева, Г.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада от культи мотивининг юзага келиши унинг тарихий асослари ва диффузия жараёнидаги мифик от образининг афсона ва эпослардаги поэтик вазифалари таҳлил қилинади. От культи мотивининг мифик вазифаси эволюция жараёнида унинг ижтимоий, эстетик вазифа адо этиши йўллари очиб берилади.
Keywords: образ; мотив; культ; миф; ишонч; тарихий манба; поэтик таҳлил