Т.ҚАЙЫПБЕРГЕНОВТЫҢ «О ДҮНЬЯДАҒЫ АТАМА ХАТЛАР» ЭССЕСИНИҢ ЖАНРЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИГИ ҲӘМ КОМПОЗИЦИЯСЫ - Досымбетова, А.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада Т.Қаипбергеновнинг « У дунёдаги бобомга хатлар» асарининг жанрий хусусиятлари ва композицияси талқин қилинади. Муаллиф образи ва унинг субъектив қарашларининг эсседаги тутган ўрни ёритилади. Экологик муаммони ёритишда илмий башоратнинг аҳамияти ўрганилади. Эссенинг жанр хусусиятларига боғлиқ ҳолда халқ оғзаки ижоди намуналари – ривоят, афсоналарнинг бадиий вазифаси таҳлил қилинади. Эсседа бадиий мазмун-моҳиятни ифодалашда қаҳрамон монологларининг аҳамияти тадқиқ қилинади.
Keywords: эссе; жанрий хусусиятлар; муаллиф образи; композиция