ЛИРИКАЛЫҚ ПОЭМАЛАРДА СЮЖЕТ ҲӘМ КОМПОЗИЦИЯНЫҢ ЛИРИКАЛЫҚ ҚАҲАРМАН ОБРАЗЫН ЖАСАЎДАҒЫ ӘҲМИЙЕТИ (К.Рахмановтың «Сен ҳаққында қосық», Т.Мәтмуратовтың «Перийзат» поэмалары мысалында) - Дабылов, П.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада К.Рахманов ва Т.Матмуратовнинг лирик поэмаларида сюжет ва композиция масалалари тадқиқ қилинади. Мақолада поэманинг жанрий хусусиятлари ва унда қаҳрамонлар характерини очишда сюжет ва композициянинг роли ўрганилади.
Keywords: поэма; сюжет; композиция; лирик қаҳарман; лирик персонаж; монолог