ӘМЕТ ШАМУРАТОВТЫҢ ПРОЗАСЫНДА ОБРАЗЛАР ТИПОЛОГИЯСЫ - Бекбергенова, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада қорақалпоқ ёзувчиси Амет Шамуратовнинг асарларидаги образлар типологияси масалалари талқин қилинган. Миллий адабий анъаналар, халқ оғзаки ижодидаги образларнинг ҳозирги прозадаги бадиий образлар билан узвий алоқалари ўрганилган. Унда бадиий тўқима ва ижодий қайта ёндашиш масалалари сўз этилади.
Keywords: ёзувчи; ижодий; бадиий тўқима; сюжет; образ; мавзу; муаммо; типология