МИФОЛОГЕМА ПУТИ В РОМАНЕ И.БУНИНА «ЖИЗНЬ АРСЕНЬЕВА» - Алламуратова, А.Ж.; Алламуратова, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада И.Буниннинг «Арсеньев ҳаёти» романидаги мифологема масаласининг ифодаланиш йўллари ва воситалари таҳлил қилинади. Муаллифлар бадий макон ва асосий образларга этибор қаратади.
Keywords: мифлаштириш; бадиий макон; ҳаракат; йўл ғояси; йўл тимсоли; горизонтал ва вертикал; давр жараёнлари