НЕМИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕ БУЙРЫҚ МЕЙИЛДИҢ (ИМПЕРАТИВ) ЖАСАЛЫЎЫНДАҒЫ УҚСАСЛЫҚЛАР ҲӘМ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕР - Байниязова, С.Т.; Байниязов, А.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада немис ва қорақалпоқ тилларидаги буйруқ майли ясалишидаги ўхшашлик ва фарқли жиҳатлар ҳақида сўз юритилган, шунингдек, унда буйруқ майли ҳақида тилшунос олимларнинг мулоҳазалари берилган.
Keywords: буйрық майли; немис тили; қорақалпоқ тили; феъл; буйруқ гаплар; қиёсий метод; олмош