ОСОБЕННОСТИ ВСПОМОГАТЕЛЬНЫХ ГЛАГОЛОВ В АНГЛИЙСКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Бабаниязова, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги феъл лексик бирликлари хусусиятлари баён этилган. Муаллиф қорақалпоқ ва инглиз тилидаги феълларни қиёслаган, шунингдек, уларнинг классификациясини белгилаб ўтган. Унда ёрдамчи феълларнинг лексик ва грамматик қўлланилиши бўйича қорақалпок ва инглиз тилларидан мисоллар келтирган. Шунингдек, муаллиф ҳар хил тил оилалариса мансуб булган тилларда феълларнинг лексик-семантик, лексик-грамматик хусусиятларини очиб беришга ҳаракат қилган.
Keywords: феъллар; тилларни таққослаш; ёрдамчи феъллар; классификация