ВЛИЯНИЕ ДИСТИЛЛЕРНОЙ ЖИДКОСТИ НА ФИЗИКО-МЕХАНИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА ПОРТЛАНДЦЕМЕНТА - Оразымбетова, Г.Ж.; Ерекеева, А.С.; Абдисаттарова, Э.А.; Рахимов, Г.К.; Нурымбетов, Б.Ч. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада цемент клинкерининг юқори даражали гидратацияси ва активлиги аниқланган у хом аралашма негизида олинган кальцинацияланган сода чиқиндиси, аралашмаси қўшилган фосфогипс ва кальций хлорид мавжуд бўлган аралашма асосида ўрганилган. Гидросиликатлар микдори 28 суткадан сўнг қотган цементда одатий регламент бўйича қотган цементга нисбатан 30%га кам. Мақолада кальцинирланган сода чиқиндисини хом ашё сифатида ишлатиб клинкер олиниши асосланилган.
Keywords: гидратация; цемент; клинкер; кальций хлорид; хом ашё аралашмаси