МУЛЬТИЭЛЕМЕНТНЫЙ ИНСТРУМЕНТАЛЬНЫЙ НЕЙТРОННО-АКТИВАЦИОННЫЙ АНАЛИЗ ПОЧВ И ДРУГИХ ОБЪЕКТОВ ПО СРЕДНЕ И ДОЛГОЖИВУЩИМ РАДИОНУКЛИДАМ - Ибрагимов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада кичик нейтронли фаол таҳлил услуби билан тупроқ, ўсимлик, сув, аэрозоль, минерал ўғит ва ҳоказолар таркибидаги кимёвий элементларнинг агрогеокимёвий ҳолатини ўрганиш ва In, Mg, Ni, Ca, Ag, Tb, Yb элементларининг тарқалиш қонуниятлари ўрганилади.
Keywords: параметр; ҳисоблаш; кимёвий элемент; тупроқ; дисперсия; таҳлил; таркиб; нейтронли фаол таҳлил; тарқалиш; услуб