ИЗ ИСТОРИИ ФОРМИРОВАНИЯ ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ НАУКИ В КАРАКАЛПАКСТАНЕ - Утебаев, Т.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада Қорақалпоғистонда педагогика тарихи ва педагогик фикрларнинг ривожланиш шарт-шароитлари, шунингдек, таълим ва фан соҳасидаги асосий муаммолар ҳусусида сўз юритилади. Олимларнинг педагогика назарияси ва тарихи юзасидан билдирган фикр–мулоҳазалари, баъзи муаммолари, шуниндек, мазкур фаннинг келажаги тўғрисида қимматли маълумотлар ўрин олган. Педагогика фанининг тарихи ва назарияси билан қизиққан соҳа мутахассислари қимматли материал олишлари мумкин.
Keywords: педагогика тарихи; педагогика илми; ривожланиш; халқ таълими; илмий-тадқиқот ишлар; тақлил; таълим муаммолари; ахборот; тарбия