ЎРТА АСРЛАРДА ХОРАЗМ ВОҲАСИДАГИ ТАЪЛИМ ВА МАЪРИФАТПАРВАРЛИК - Турганов, Б.К.; Мадреймов, Ф.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада Буюк Турон заминида қадимдан таълим ва маърифатпарварлик асосида юксак маънавиятли шахсни тарбиялаш муҳим аҳамиятга эга бўлганлиги тарихий манбалар асосида кўрсатилган.
Keywords: Хоразм; ўрта асрлар; таълим; маърифатпарварлик; маънавият; мактаб; мадраса; Ануштегинлар сулоласи; мударрис; имом; диний илмлар; дунёвий илмлар; вақф мулки; сайёҳлар; муаллифлар