ЖӘДИД АҒАРТЫЎШЫЛЫҒЫ ҲӘМ ТЕАТР - Сейтмуратов, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада Туркистон жадидчи–зиёлиларнинг мактаб-моариф ишларини ислоҳ қилиш ва маърифат парварликнинг яна бир ёрқин ифодаси булган миллий театр саънатига асос солишдаги фаолияти ҳақида сўз боради.
Keywords: жадидчилик; маърифат; театр; матбуот; таълим; тарбия; мактаб; спектакль