ПРИНЦИПЫ И ПУТИ РАЗВИТИЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ КОМПЕТЕНТНОСТИ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ ИНОСТРАННЫХ ЯЗЫКОВ В СООТВЕТСТВИИ С ГОС РУЗ - Рашидова, Ф.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада чет тили ўқитувчиларининг маҳоратини ошириб бориш кардинал равишда янгиланган чет тиллари учун давлат таълим стандарти талабларини ўрнатилган тартибда бажаришдаги аҳамияти, унинг йўллари ва асосий тамойиллари (CEFR) кўрсатиб берилган. Бундан ташқари маҳоратни ошириб бориш орқали чет тили ўқитувчиларида ўқув-услубий мажмуаларни яратиш, объектив равишда баҳолашни ташкил этиш ва таълим сифати кафолатини ошириб боришга эришиш йўллари айтиб ўтилади.
Keywords: CEFR; ўқитувчиларнинг маҳоратини ошириб бориш; методика; баҳолаш тизими; TOEFL ва IELTS; давлат таълим стандарти; тамойиллари; таълим сифати