КИЧИК МАКТАБ ЁШИДАГИ ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Қурбамуратова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада кичик мактаб ёшидаги ўқувчиларнинг ўқиш фоалиятида ақл-идроки, сезгирлиги, кузатувчанлиги, эсда қолиш, эсга тушириш имкониятларини ривожлантириш учун муҳим шарт - шароитлар ҳақидаги масалалар ёритилган. Бунда асосан болаларда ўқиш, ёзиш, ҳисоблаш малакаларини шакллантиришда ўқувчининг идроки мақсадга мувофиқ перспектив фаолиятга айланиб ва тобора мураккаблашиб бориши натижасида ўқувчида кузатиш, назорат қилиш, фарқлаш имконияти ошишини инобатга олиш назарда тутилади.
Keywords: тарбиявий таъсир; анатомик - физиологик хусусиятлари; психик камолотнинг даражаси; жисмоний камолот даражаси; суҳбатлар ўтказиш; ёш ва психологик хусусиятлари; ўқитувчи шахсига ишонч ҳисси; назарий билимлари; амалий билимлари; ихтиёрсиз диққат; ихтиёрий диққат; сўз мантиқ хотираси; идрок қилиш