БАЛАЛАРҒА ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИН ҮЙРЕТИЎДИҢ ӨЗИНЕ ТӘН ӘҲМИЙЕТИ - Жумашева, Г.; Пердебаева, М.; Утемуратова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада қорақалпоқ тилида болаларнинг муомаласини шакллантиришда таълимнинг кетма-кетлик ва узлуксиз тамойиллари муаммосига бағашланган. Мақолада қорақалпоқ халқи рухий дунёси, дунёқараши ҳақида болаларнинг нутқа ва фикрлашларини ривожлантиришда иккинчи тил сифатида ўрганишда таянч ва миллий ғоялар асосида таййорланган назарий ва услубий ишланмалар (қўлланмалар) зарурлиги ҳақида айтилади.
Keywords: муаммо; пайдо булиш; манба; мулокот; қорақалпоқ тили; асос; тамойил; изма-из; узлуксиз