ПРОШЕДШЕЕ – ОБЫЧНОЕ ВРЕМЯ И ДАВНОПРОШЕДШЕЕ ВРЕМЯ В НЕМЕЦКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Ихласов, У.; Ихласов, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Бу мақолада қиёсий йўналишда немис ва қорақалпоқ тилларидаги ўтган замон ва қадим ўткан замон ҳақида айтилади. Оддий ўтган замон асосида белгилаб ўтилади. Немис тилидаги феълнинг замон формаларининг системасини давр, тарихий ривожланишнинг самараси эканлиги тасдиқланади.
Keywords: асосий гап; ёрдамчи феъл; шахс аффикси феълнинг утган замон формаси; сифат; ноаниқ қўшимча ҳозирги замон ҳаракат феъли; равиш; презинсперфект; плюсквамперфект; эски олий ва ўрта немис тили замон формаларининг системаси; феълнинг замон формасидаги замонавий маъносининг қўлланилиши; немис ва қорақалпок тилларида ўзгача формада қўлланилади