ХАЛҚ ДОСТОНЛАРИДАГИ БИРЛАМЧИ ВАРИАНТ МАСАЛАСИ - Сариев, С.; Гайлиева, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада «Малика» Айёр» ва «Гулшанбоғ» достонлари ўзбек версияси ҳақида сўз боради. Шунингдек, бирламчи вариант ва Ўрта Осиё версияларига ҳам тўхталиб ўтилади.
Keywords: Гўрўғли; қўлёзма нусхалар; бирламчи вариант; туркий халқлар эпослари; версия