XIX ӘСИР ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫНДА ТАРИЙХЫЙ ШЫҒАРМАЛАР - Давлетов, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада XIX аср қорақалпоқ мумтоз адабиёти намоёндаси Ажиниёз ижоди мисолида Қорақалпоқ-Россия алоқалари жараёни тарихий ва бошқа манбалар асосида кўрсатилган.
Keywords: тарих; адабиёт тарихи; Россия империяси; Ажиниёз шоир ижоди; ватанпарварлик ғоялари