ҲӘЗИРГИ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕГИ ҚЫСҚАРҒАН АТЛЫҚЛАРДЫҢ ЛИНГВИСТИКАЛЫҚ АНАЛИЗИ - Опаева, Р.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада ҳозирги қорақалпоқ тилида ҳосил бўлаётган қисқартма отларнинг қўлланилиши фикр билдирилган. Фан ва техникага, шу билан бирга, ижтимоий ўзгаришларга оид ясалаётган қисқартма отлар илмий таҳлил қилинган. Қисқартма отларни илмий жиҳатдан таҳлил қилиб системалаштириш долзарб масалалардан биридир.
Keywords: қисқартириб қўлланиш; қисқартма от; қўшма от; лингвистик таҳлил