ЕЛИМИЗДЕ МАКРОЭКОНОМИКАЛЫҚ ТУРАҚЛЫЛЫҚТЫ ТӘМИЙИНЛЕУ - Хожалепесов, П. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада республикамизда кичик бизнес ва ҳусусий тадбиркорликни ривожлантириш масалалари кўриб чиқилган. Мақолада мамлакатимизда ички ва чет эл инвестицияларининг аҳамияти таҳлил қилинган. Унда мамлакатимизда саноат корхоналарининг потенциалини ориттириш ишлари таҳлил қилинган. Мақолада корхоналарда рақобатдош маҳсулотларни ишлаб чиқаришни ривожлантириш кўриб чиқилган. Ушбу мақолада муаллиф Қорақалпоғистоннинг ижтимоий-иқтисодий ривожлантирилиши дастурини ўрганишни мақсад қилган.
Keywords: иқтисодиёт; стратегия; ислоҳот; модернизация; диверсификация; кичик бизнес; ҳусусий тадбиркорлик; инвестиция; ўзбек модели; макроэкономика