УМЫКАНИЕ ДЕВУШКИ В КАРАКАЛПАКСКОМ ФОЛЬКЛОРЕ - Бекжанова, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада қорақалпоқ фольклорида акс этган никоҳнинг қизни олиб қочиб уйланиш тури билан боғлиқ маълумотлар тарихий-этнографик жиҳатдан ўрганилган. Қизни олиб қочиб уйланишнинг тарихий илдизлари, унинг қорақалпоқ фольклоридаги вариантлари, уйланишнинг бошқа турларидан фарқли ўзига хос хусусиятлари фольклор материаллари асосида ёритиб берилган.
Keywords: қорақалпоқ фольклори; этнография; урф-одат; никоҳ; қизни олиб қочиб уйланиш