«ҲАЎА БАСЫМЫ» ТЕМАСЫНА БАЙЛАНЫСЛЫ ӘМЕЛИЙ МӘСЕЛЕЛЕРДИ ШЕШИЎ УСЫЛЫ - Утепбергенов, Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Бу мақолада география дарсида амалий масалаларни ечиш орқали ўқувчиларнинг математик саводхонлигини, компетенциясини ривожлантириш усуллари кўрсатилган.
Keywords: ҳаво босими; барометр; анероид; мутлоқ баландлик; компетенция