ОҚЫТЫЎ ПРОЦЕСИНДЕ БАЛАНЫ ЖЕКЕ АДАМ СЫПАТЫНДА ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мазкур мақола ҳозирги давр мактаб ёшидаги болаларни ижодкорликка тарбиялаш масалаларига бағишланган. Ўқитишни ташабускорлик асосида амалга ошириш муҳим аҳамиятга эга, чунки ўкитиш ва ривожлантириш ҳаракатчанлик сифатига эга ва ўқитувчиларнинг ўқитиш сифатига боғлиқ. Таъкидлаш лозимки, ушбу сифатларнинг ривожлантирилиши ахлоқий, экологик, ватанпарварлик ва тарбиялашнинг бошқада ажралиб турадиган турларининг мастаҳкам асосини яратади.
Keywords: педагогика; ижтимоий жараён; ўкитиш жараёни; методология; ўкитиш усуллари; тарбиялаш; ижодкорлик